Reporteri.net në rrjetet sociale

Kulturë

4 thënie filozofike nga Bernard Shaw

Publikuar

më:

George Bernard Shaw është një nga filozofët e njohur të botës nga Irlanda, i cili shprehej si dramaturg, kritik letrar e artistik, ndikimi i të cilit në teatër, kulturë dhe politikën perëndimore u zgjerua nga vitet 1880 deri në vdekjen e tij më 1950, trasnmeton gazetametro.net

Ai shkroi më shumë se gjashtëdhjetë shfaqje, duke përfshirë vepra të mëdha si Njeriu dhe Supernjeriu (1903) dhe Shën Gjoni më (1923).

1. Jeta nuk ka të bëjë më gjetjen e vetes. Jeta ka të bëjë me krijim e vetes.”

2. Suksesi nuk qëndron në mos bërjen e gabimeve asnjëherë, por në mos bërjen e gabimit të njejt dy herë”.

3. Pushteti nuk e korrupton njeriun; Budallenjtë nëse arrijnë ndonjë pozitë në pushtet, e korruptojnë pushtetin”.

4. Dashuria e parë është thjeshtë një budallallëk i vogël dhe një kuriozitet i madh.

Reporteri.net ne FB

Të gjitha materialet në këtë portal janë të mbrojtura me të drejta autoriale të Reporteri.net. © Copyright: 2017 Reporteri.net | Adresa: Sheshi "Nëna Terezë" – Kompleksi Avalla, Prishtinë. Email: [email protected]; [email protected]