Reporteri.net në rrjetet sociale

Lifestyle

A e dini çfarë i ndodh trupit kur fusni gishtin në kërthizë?

Publikuar

më:

Me siguri, nga kureshtja, ndonjëherë ia keni futur vetes apo dikujt tjetër gishtin në kërthizë.

Një veprim i tillë ndikon në traktin urinar.

Kështu, mund jo vetëm të stimuloni dhe të nxisni indin e kërthizës por edhe indin e abdomenit i cili gjendet përreth tij. Me rastin e stimulimit të këtillë, dërgoni porosi deri te palca e kurrizit, e cila i dërgon sinjale traktit tuaj urinar.

Nëse do të kishim shtypur indin përreth kërthizës nuk do të kishim pasur të njëjtin efekt, sepse indi brena vetë kërthizës është i pandjeshëm.

Për këtë arsye, kur prekim indin e kërthizës, stimulojmë indin në stomak i cili dërgon sinjale deri te palca kurrizit, ndërkaq ajo dërgon më tutje deri në tru informacionin që kemi nevojë të urinojmë.

Reporteri.net ne FB

Të gjitha materialet në këtë portal janë të mbrojtura me të drejta autoriale të Reporteri.net. © Copyright: 2017 Reporteri.net | Adresa: Sheshi "Nëna Terezë" – Kompleksi Avalla, Prishtinë. Email: [email protected]; [email protected]