BE-ja do të vendosë 10,000 roje kufitare deri në vitin 2027

10,000 roje kufitare të BE-së do të vendosen në kufijtë evropian deri më 2027.


Parlamenti Evropian ka miratuar masa të reja për të siguruar kufijtë e jashtëm të Evropës.

Evropa ka më shumë se 13,000 km kufij të jashtëm dhe afërsisht 66,000 km në det.

Rritja e sigurisë po bëhet me qëllim që të ketë më shumë siguri në kufijtë e jashtëm të Evropës.

Agjentët e sigurisë do të kujdesen për sigurinë e kufijve, do të luftojnë krimin e organizuar dhe do të menaxhojnë migrimin.

Embedded video