Dyshohet për sulm terrorist në Australi: Një i ri vret një grua dhe sulmon disa të tjerë me thikë

Njeriu i përlyer me gjak duke bërtitur Allahu Akbar në CBD të Sidnei u nis të plagoste njerëz të shumtë.


Policia po heton nëse sulmuesi, që besohet të jetë Mert Nay nga Blacktoën, kishte dalur nga një institucion korrektues mendor. Ata nuk besojnë se është i lidhur me terrorin, përkundër dëshmitarëve që raportonin se sulmuesi po thoshte thirrje fetare përfshirë ‘Allahu Akbar ’.

Pamjet dramatike shfaqin burrin, të veshur një bluzë, me kapuç gri dhe duke mbajtur një thikë të madhe në dorë dhe duke u hedhur në një Mercedes teksa bërtiste ‘’më qëllo në kokë ’’.