E vërteta shokuese për vdekjen e 300 udhëtarëve: Ja pse çdo aeroplan Boing ishte një bombë e kurdisur

Boeing 737 Max, modeli i një aeroplani që mori më shumë se 300 jetë në dy aksidente, u prodhua në nxitim nga kompania Boing për të arritur konkurrencën, transmeton Reporteri.net


Tani është duke u zhvilluar një hetim për të parë nëse disa çështje kryesore të sigurisë janë lënë pas dore, si dhe trajnime shtesë të pilotëve.  

Siç shkruan New York Times, vitin 2011, shefat e Boing, përballë mundësisë që American Airlines do të blejë qindra avionë nga Airbus, heqin dorë nga ideja e zhvillimit të një modeli të ri të avionëve, gjë që do t’u merrte një dekadë kohë dhe vendosin për modernizimin e modelit ekzistues  737, në afat kohor prej gjashtë vjetësh.

Ndryshe Boing, për një kohë të gjatë, nuk kishte arsye të shqetësohej për konkurrencën në Evropë. Por që nga fundi i viteve 1990, gjithnjë e më shumë kompani me kosto të ulët kanë blerë A320, kështu që Airbus mori rolin udhëheqës në shitje në  vitin 2005.

Që atëherë filloi një garë e ashpër. Inxhinierët të shtynë për të bërë zgjidhje teknike dhe një dizajn të ri në një kohë të shkurtër, punëtorët u zhvendosën nga sektorë të tjerë dhe buxheti ishte i kufizuar.

Një motor i madh ndryshon aerodinamikën e avionit dhe e bën atë, në disa rrethana, më të lehtë për të humbur baraspeshën në krahë. Për ta parandaluar këtë, Boing shtoi një softuer të ri, të quajtur MCAS, i cili automatikisht do të ulte hundën e avionit nëse ai mbështetej në një kënd të rrezikshëm. Teksa sistemi i ri punonte nga plani i dytë, Boeing nuk e konsideronte të nevojshme për të trajnuar pilotët dhe autoritetet rregullatore ranë dakord.

Doli, megjithatë, se ky sistem i ri ishte në fokus gjatë rrëzimit të fundit të aeroplanit.

Boing tani është duke punuar për të riparuar sistemin MCAS. Kompania është nën presion në rritje, megjithatë, prodhimi në fabrikën e kompanisë  në Renton  po vazhdon./Reporteri.net