Erdogani i interesuar për t’i sjell investitorët turq në Serbi

Turkish President Tayyip Erdogan arrives at the news conference room at Huber Mansion in Istanbul, on March 31, 2019, following local elections. - Turkish President Recep Tayyip Erdogan's AKP was trailing in a very tight race for the capital Ankara in Sunday's local elections, state media reported, in what would be a major defeat for the ruling party after a decade and a half in power. (Photo by BULENT KILIC / AFP)

Presidenti i Serbisë Aleksandar Vuçiq ka paralajmëruar se presidenti i Turqisë Recep Tayiip Erdogan gjatë muajve në vijim do ta vizitojë Serbinë.


Gjatë kësaj vizite, siç njofton “blic” i Beogradit, do të mbahet takimi trepalësh ndërmjet Turqisë, Bosnjë e Hercegovinës dhe Serbisë.

Vuçiq ka thënë se është i interesuar për sjelljen e investitorëve turq në Serbi dhe për krijimin e zonës jo doganore ndërmjet dy vendeve.

Ai ka shpjeguar se Erdogani kishte planifikuar ta vizonte Serbinë më herët, porse për shkak të zgjedhjeve të përsëritura për prefekt të Stambollit, vizita e tij është shtyrë për një ose dy muajt të ardhshëm.