Gjermania regjistron shifrën më të ultë të infeksioneve me COVID-19 në shtatë muajt e fundit

Në Gjermani, shkalla e infeksioneve me COVID-19 vazhdon të bjerë, duke arritur një minimum prej shtatë muajsh.


Agjencia e kontrollit të sëmundjes së vendit raportoi sot 46.8 infeksione të reja për 100,000 njerëz brenda 7 ditësh, niveli i incidencës bie nën 50 për herë të parë që nga tetori, raporton The Guardian, transmeton lajmi.net.

Në përgjithësi, Gjermania regjistroi vetëm 2,626 infeksione të reja të martën, megjithëse një vonesë në raportim për shkak të një pushimi bankar mund të jetë gjithashtu një faktor prapa rënies së fundit të numrave.

Eksperti kryesor i koronavirusit Christian Drosten i ka atribuar rënies së numrit kryesisht masave të bllokimit në pranverë dhe përparimit të fushatës së vaksinimit, duke argumentuar se ishte e lehtë të mbivlerësohej ndikimi i temperaturave të verës.

“Dikur nuk mund të supozojmë se temperaturat do të kujdesen për këtë gjë”, i tha Drosten transmetuesit NDR.