I rrahin dhe ua “shkulin” thonjtë, vuajtjet që kalojnë migrantët në kufirin e Kroacisë

Gazeta gjermane ‘Der Spiegel’ ka botuar një artikull në të cilin pretendohet se oficerët e policisë kroate rrahën migrantët ndërsa përpiqeshin të kalonin kufirin nga Bosnja dhe Hercegovina.


Përveç dëshmive të migrantëve, ata gjithashtu publikuan një video që tregon një migrant të rrahur në anën boshnjake të kufirit me pantallona të lagura dhe pa këpucë.

Rrahjet, goditjet elektrike dhe madje shkulja e thonjve të këmbëve janë disa nga akuzat e bëra nga migrantët kundër oficerëve të policisë kroate.