Joe Biden arrin në Shtëpinë e Bardhë për t’u betuar si president

Presidenti i zgjedhur i ShBA-së Joe Biden para disa minutave ka arritur në Shtëpinë e Bardhë.


Joe Biden i shoqëruar nga bashkëshortja dhe nga zëvendëspresidentja e zgjedhur Kamala Harris kanë arritur në Shtëpinë më të fuqishme në botë ku pritet të betohen në detyrën e re.

Joe Biden do të jetë presidenti i 46-të i ShBA-së ndërkaq Kamala Harris do të jetë zëvendëspresidentja e parë me ngjyrë në historinë e Shteteve të Bashkuara të Amerikës.

Joe Biden u konfirmua si fitues më 6 janar nga Kongresi amerikan me certifikimin e votave të Kolegjit Elektoral.