Kapen 740 kilogramë kokainë me vlerë 100 milion euro në Maltë

Një ngarkesë rekord prej 740 kg kokainë është kapur në një kontejner me banane në Maltë.


Vlera e drogës është vlerësuar rreth 90 milion deri në 100 milion €.

Dogana tha në një deklaratë të martën, 8 qershor se kontejneri u zgjodh për një skanim rutinë, por pas disa mospërputhjesh ai u hap për një kontroll fizik.

Një total prej 740 pako me një substancë të bardhë me peshë nga një kilogram secila u gjetën të fshehura në 37 kuti. Kjo më pas u zbulua se ishte kokainë me pastërti të lartë.

Ngarkesa, gjatë rrugës nga Ekuadori për në Slloveni, përmbante 1,080 kuti banane dhe droga ishte fshehur brenda kutive të frutave.

Dogana tha se konfiskimi i fundit ishte historik si në madhësi ashtu edhe në vlerë rruge.

Policia ka filluar një hetim të detajuar në lidhje me sasinë e kapur të drogës dhe personat e përfshirë.