Kardinali George Pell dënohet me 6 vjet burg për abuzim seksual të dy adoleshentëve

Kardinali George Pell është dënuar me gjashtë vjet burg nën akuzën për abuzimin seksual të dy djemve adoleshentë në vitet 1990, shkruan Mail Online, transmeton Reporteri.net


Ish shefi i financave të Vatikanit, tani 77 vjeçar  dhe këshilltari i lartë i Papa Françeskut është figura katolike më e vjetër që ndonjëherë është shpallur fajtor për vepra seksuale ndaj fëmijëve. Kardinali Pell u shpall fajtor në dhjetor të vitit të kaluar për abuzim seksual me dy djem, 22 vjet më parë në sakristinë e priftërinjve të Katedrales së Shën Patrikut në Melburn.

Të mërkurën në mëngjes, Pell para gjykatës mësoi për fatin e tij dhe vitet që do të kalojë në burg, e që do të thotë se ai mund të vdes në burg.

Në pamjet e transmetuara drejtpërsëdrejti në të gjithë botën nga Gjykata e Qarkut në Melburn, Kryegjykatësi Kidd i quajti krimet e Pell-it ” arrogante” dhe tha se abuzimi ka shkaktuar “dëm afatgjatë dhe serioze” tek fëmijët.

Ai tha se mosha e Pellit dhe mungesa e ndonjë akuze tjetër për 22 vjet do të thotë se ai nuk paraqet më rrezik për komunitetin. Gjykatësi gjithashtu mori parasysh shëndetin e përkeqësuar të Pellit, i cili vuan presioni i lartë i gjakut dhe problemet me zemër, gjë që kërkon që ai të ketë një stimulues kardiak.

Por për shkak se kardinali ende e mohon abuzimin dhe po e apelon dënimin, gjykatësi Kidd tha se ai kishte nuk treguar “asnjë lloj keqardhje apo pendim” që mund të ia kishte zvogëluar dënimin.

Kardinali Pell, që konsiderohet zyrtari i tretë më i lartë i Vatikanit, u pezullua nga detyra vitin e kaluar për t’u përballur me akuzat në vendin e tij./Reporteri.net