Largohet nga foltorja kryeministri izraelit, sirenat që paralajmërojnë sulmet ajrore alarmojnë sigurimin

Sirenat për sulm të mundshëm ajror janë dëgjuar sot në qytet Ashkelon dhe Ashdod në jug të Izraelit, duke paralajmëruar lansimin e raketave nga Rripi i Gazës, duke bërë kështu që fjalimi i kryeministrit Benjamin Netanyahu të ndërpritet për shkaqe sigurie.


Pikërisht në ato momente Netanyahu po i drejtohej të pranishmëve në Ashdod, kur me shpejtësi të madhe u largua nga skena nga pjesëtarët e sigurimit.

Megjithatë në ato momente paniku lideri izraelit i është drejtuar masës, duke u thënë që të ruajnë gjakftohtësinë. Në anën tjetër, disa banorë të këtij qyteti kanë deklaruar se kanë dëgjuar shpërthime, por policia e komunës së Ashdodit kanë njoftuar se asnjë raketë nuk e ka goditur qytetin.

Ndryshe ushtria izraelite ka bërë të ditur se është duke hetuar rastin, e mediat izraelite se nga Rripi i Gazës janë shkrepur dy raketa në drejtim të jugut të Izraelit, dhe se ato janë shpërthyer në ajër nga sistemi kundërajror i njohur si “Kupola e çeliktë”.