Ligji më i ri në Florida u lejon mësuesve të mbajnë armë në klasa

Një ligj i ri është miratuar në Florida të SHBA-së, sipas të cilit mësuesve u hapet rrugë që të mbajnë armë në klasa.


Ky ligj është hartuar për të parandaluar sulmet e mundshme në shkolla.

Me 65 vota pro, dhe 47 kundër, ligji i ri ka shkaktuar shumë debate në Florida.

Nismën ligjore e ka mbështetur edhe presidenti Donald Trump, dhe Shoqata Kombëtare e Armëve të cilët argumentuan se një mësues i armatosur mund të parandalojë masakra të tilla me kaq shumë viktima e persona të plagosur.