Mijëra njerëz protestojnë kundër masave për mbylljen anti-COVID në Australi

Mijëra njerëz janë mbledhur në Sidnei të Australisë kundër masave mbyllëse anti-COVID.


Protesta, por më të vogla në numër, janë mbajtur edhe në qytete të tjera australiane si Melburn dhe Brisbane.

Njerëzit bërtisnin “liri” teksa marshonin në qendër të Sidneit, përderisa forcat policore i kanë arrestuar 57 protestues.

Qeveritë në Australi i kanë rivendosur masat e mbylljes pasi është rritur numri me infeksione.