Papa Françeskumë 7 maj në Maqedoni: Vizitën ia kushtoj Nënës Terezë

Maqedonia Veriore do të jetë vendi i 42-të që do të vizitojë Papa Francesk nga fronti i tij si Papa i Kishës Katolike Romake në vitin 2013. Papa duhet të mbërrijë në një vizitë apostolike në vend më 7 maj dhe do të vizitojë Bullgarinë më parë, njofton Plusinfo.mk.


Deri më tani, Papa ka pasur 29 udhëtime apostolike jashtë Vatikanit, duke mbuluar vendet ku jetojnë katolikët romakë, por edhe vendet në të cilat shumica përbëhet nga besimtarët ortodoksë, protestantë dhe myslimanë, si dhe anëtarë të feve të tjera.

Vendi i parë që vizitoi që nga pasardhësja e Papa Benediktit XIV në vitin 2013 ishte Brazili. Papa Francesku vazhdoi serinë e udhëtimeve apostolike në vitin 2014 kur vizitoi Izraelin, Jordanin, Palestinën, Korenë e Jugut, Shqipërinë, Francën dhe Turqinë. Në vitin 2015, Papa vizitoi 11 vende të tjera, Sri Lanka, Filipine, Bosnje dhe Herzegovinë, Bolivi, Ekuador, Paraguai, Kuba, Shtetet e Bashkuara, Kenia, Uganda dhe Republika e Afrikës Qendrore.

Në vitin 2016, pati vizita apostolike në Meksikë, Greqi, Armeni, Poloni, Gjeorgji, Azerbajxhan dhe Suedi, dhe në vitin 2017 në Egjipt, Portugali, Kolumbi, Mianmar dhe Bangladesh. Vitin e kaluar, Papa Francis ishte në Kili, Peru, Zvicër, Irlandë, Estoni, Letoni dhe Lituani.

Këtë vit, para vizitave në Maqedoni dhe Bullgari, kreu i Kishës Katolike Romake qëndroi në Panama, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Marok.

Pas Bullgarisë dhe Maqedonisë, vendi tjetër që do të vizitohet nga Papa Francesk do të jetë Rumania.