Pesëdhjetë të arrestuar në Londër mes protestuesve për klimën

Mijëra njerëz u bashkuan me protesta në të gjithë Londrën qendrore, pasi aktivistët për ndryshimin e klimës bllokuan rrugët dhe vandalizuan selinë e Shell.


Protestuesit e grupit “Extinction Rebellion” parkuan një varkë rozë në Oxford Circus dhe bllokuan Mermer Arch, Piccadilly Circus dhe rrugët rreth Sheshit të Parlamentit.

Protestuesi Jen Chit Chong tha: “Kjo është tentativa jonë më e mirë për mbijetesë.”

Në mesin e 52 arrestimeve, pesë persona u arrestuan me dyshim për dëmtime kriminale në selinë e Shell.

Tre burra dhe dy gra u dërguan në një stacion policor në qendër të Londrës, pasi një derë qelqi u thye në zyrat pranë Waterloo.

Shumica e të arrestuarve u arrestuan me dyshime për dëmtime të rendit publik.

Vetëm pas mesnatës të sëhënën, transporti për në Londër (TfL) konfirmoi se kishte pezulluar shërbimet e autobusëve në rrugën N18 sepse Great Portland Street ishte bllokuar nga protestuesit.

Më parë, policia kishte urdhëruar protestuesit të kufizonin veprimet e tyre në zonën e harkut të mermerit për të parandaluar trazira të mëtejshme.