Protesta anti-qeveritare nesër në Sarajevë për shkak të përgjigjes së dobët ndaj pandemisë

Një grup qytetarësh dhe aktivistësh njoftuan për nesër protesta kundër politikanëve në Bosnje dhe Herceegovinë, duke i konsideruar ata përgjegjës për vonesën në furnizimin e vaksinave ndaj koronavirusit.


Siç thuhet në kumtesë, qytetarët thirren nesër, në ditën e qytetit të Sarajevës, për t’u mbrojtur së bashku nga ata që “luajnë paturpësisht” me jetën e tyre. Ata kërkojnë dorëheqjen e parevokueshme të Këshillit të Ministrave të BiH dhe Qeverisë së Federatës së BiH.

“Për të gjithë ata që do të përdorin si argument se kjo do të krijonte kaos dhe institucione pa udhëheqje, përgjigjja jonë është që institucionet janë tashmë pa udhëheqje dhe se ne jetojmë në kaos në të cilin vdesin mesatarisht 50 bashkëqytetarë tanë çdo ditë, ndërsa ata treguan dhe provuan ata janë të paaftë dhe nuk mund të përballen me pandeminë”, thanë organizatorët e protestës.

Lista e kërkesave të tyre, sipas mediave në Sarajevës, përfshin emërimin e një përbërjeje të re të Këshillit të Ministrave të BiH dhe Qeverisë së Federatës së BiH, të cilëve u janë dhënë dy javë kohë për të dalë me një plan të qartë dhe realist për krizën menaxhimi dhe kontrolli pandemik. dhe futja e menjëhershme e testeve PCR për këdo që hyn në BiH.