Protestë edhe në Podgoricë, rrugët vërshohen kundër Gjukanoviçit

Mijëra veta u bashkuan me protesta në kryeqytetin e Malit të Zi Podgoricë të shtunën në mitingun e pestë në dy muaj duke kërkuar një fund të sundimit të tre-dekadës së Presidentit Milo Gjukanoviç.


Protestuesit marshuan të shtunën duke kërkuar që presidentin, Milo Gjukanoviç dhe qeveria të jap dorëheqje pasi që sipas tyre ajo thelluar është thelluar në korrupsion dhe është duke u dyshuar për krim të organizuar.

Aktivistët qytetarë, akademikë, studentë dhe gazetarë të cilët thonë se nuk janë të lidhur me ndonjë parti politike, marshuan nëpër qendrën Podgorica të qytetit duke kënduar “Milo hajduti”, “Jo më krime”, “Rebelim” dhe “Ne jemi shteti”.

Partitë e opozitës mbështesin protestat e nisura në fillim të shkurtit, por udhëheqësit e tyre e kanë distancuar veten duke marrë rol të rëndësishëm në organizatë ose duke iu drejtuar turmës, raporton Ballkan Insight.

Një grup joformal i intelektualëve, akademikëve, aktivistëve të OJQ-ve dhe gazetarëve qëndrojnë pas protestave të quajtura #Odupri se! [Rezistoni!].

Përveç dorëheqjes së presidentit Gjukanoviç, i cili është në pothuajse 30 vjet në pushtet, protestuesit po ashtu janë duke kërkuar dorëheqjen e Prokurorit të Lartë të Shtetit, Ivica Stankoviç dhe Kryeprokurorit të Krimit të Organizuar, Milivoje Katnic.

Ata akuzojnë zyrtarët e lartë të ligjit për shpërfilljen e provave dhe moszbatimin e korrupsionit të dukshëm në radhët e rrethit të brendshëm të Gjukanoviç.