Rusia shpall rrjetin opozitar të drejtuar nga Navalny “organizatë terroriste”! Shkrihen zyrat rajonale

Autoritetet financiare të Rusisë janë urdhëruar të survejojnë aktivitetin ekonomik të lëvizjes politike të drejtuar nga Alexei Navalny si dhe transaksionet e mbështetësve të tij me profil të lartë. Ky udhëzim është justifikuar në kuadër të një investigimi përkundrejt një organizate kriminale.


Këto të dhëna së bashku me aktivitetin e individëve privatë pranë Navalny-t do të jenë të aksesueshme nga Interneti, në një përpjekje për të deklamuar lëvizjen opozitare e cila akuzohet nga Kremlini se financohet nga perëndimi dhe forca që duan të destabilizojnë Rusinë.

Në përgjigje të këtij agresioni të radhës të Kremlini, Shefi i Stafit të Navalny-t, Leonid Volkov ka lajmëruar se do të fillojë procesin e shkrirjes së njësive rajonale të lëvizjes politike për të shpëtuar aktivistët nga përndjekja dhe survejimi shtetëror.

Kujtojmë se dënimi i Navalny-t me dy vite burg pasi u helmua me elementë kimikë është cilësuar një akt i jashtligjshëm nga i gjithë komuniteti ndërkombëtar dhe ka shtuar presionin përkundrejt Moskës e cila sapo ka votuar një ligj që i jep mundësinë Putin që qëndrojë në krye të shtetit deri në vitin 2030.