Stuhia gjigande rri pezull mbi Teksas

Një studi supergjigande, është filmuar të ketë qëndruar mbi qiellin e Amarillos, në Teksas.


Videoja , tregon atë që duket të jetë një re e madhe e formuar në formën e një disku që ngadalë kalon nëpër qiell si një anije kozmike.

“Kjo bukuri e lartë e një stuhie qëndroi gjatë, duke e bërë rrugën e saj nëpër Panhandle për disa orë. Ajo krijoi një spektakël midis qyteteve që kaloi pranë, duke përmbushur rrjetet sociale me postimet për formën e saj madhështore“, tha personi që filmoi renë.

Stuhitë “Supercell” janë stuhi që nuk janë aq të zakonshme, por ato janë potencialisht edhe të dhunshme.

Këto stuhi mund të prodhojnë gurë breshëri që janë më të mëdha se një top, duke sjellë erëra, madje edhe tornadoteve.

Ekzistojnë tre lloje të thjeshta të stuhive: qeliza e vetme, multicell dhe supercell.
Një stuhi supercell është një tip i veçantë i stuhisë që mban një shtet në gjendje të jashtzakonshme për shumë orë. Ata janë një kompleks interesant, por i rrezikshëm.