Talebanët bëjnë ministër personin që FBI i ofron shpërblim mbi 4 milionë euro për ta kapur atë

Talebanët kanë prezantuar kabinetin qeveritar krejt me burra, përfshirë një ministër të brendshëm të kërkuar nga FBI, ditën kur të paktën dy persona u vranë nga policia në protestat në rrugë kundër autoriteteve të reja.


Udhëheqja e zbuluar të martën është tërësisht nga radhët e talebanët, pavarësisht premtimeve për një kabinet gjithëpërfshirës, ​​dhe shumë nga figurat e saj të larta janë në listat e sanksioneve të OKB -së, gjë që ka të ngjarë të komplikojë kërkimin e grupit për njohje ndërkombëtare, raporton The Guardian.

Reklamë

Afganistani do të njihet edhe një herë zyrtarisht si emirat islamik, siç ishte nën sundimin taleban në vitet 1990. Shefi i shtetit, Hibatullah Akhundzada, do të jetë udhëheqësi suprem.

Talebanët gjithashtu kanë kthyer ministrinë për promovimin e virtytit dhe parandalimin e veseve, një organ famëkeq i zbatimit që ishte një nga institucionet më të urryera kur ata kontrolluan për herë të fundit Afganistanin.

Funksioni i tij kryesor ishte të kontrollonte interpretimin ekstrem të talebanëve të ligjit islam.

Kryeministri do të jetë Mullah Mohammad Hassan Akhund, një nga anëtarët themelues të grupit i cili ishte afër udhëheqësit të tij kryesor, Mulla Mohammed Omar.

Djali i Mulla Omar do të jetë ministër i Mbrojtjes. Ministri i Brendshëm në detyrë është Sirajuddin Haqqani, i cili është në listën e kërkuar të FBI -së me një shpërblim prej mbi 4 milionë eurosh për këdo që e kapë atë.