Theresa May për Assange: Askush nuk është mbi ligjin

Kryeministrja britanike Theresa May ka përshëndetur arrestimin e Julian Assange.


Ndërkohë që pritet që procedurat të fillojnë në gjykatën e magjistratëve të Westminsterit, në Shtëpinë e Brendshme të Mbretërisë së Bashkuar, Kryeministrja britanike Theresa May ka përshëndetur arrestimin e Julian Assange, raporton “CNN”.

Ajo tha se ai ishte “arrestuar për shkelje të lirimit me kusht pas afro 7 vjetësh në ambasadën ekuadoriane. Ai gjithashtu është arrestuar në lidhje me një kërkesë për ekstradim nga SHBA. ”

“Unë do të doja të falënderoja Policinë Metropolitane për kryerjen e detyrave të tyre me profesionalizëm të madh dhe për të mirëpritur bashkëpunimin e qeverisë ekuadoriane në sjelljen e kësaj çështjeje në një rezolutë. Z. Kryetari këtë shkon për të treguar në Britani të Madhe, askush nuk është mbi ligjin”, tha Kryeministrja.