T’i buzëqeshësh në sy vdekjes: Fotografi shokuese nga Lufta e Dytë Botërore

Frika nga vdekja është e natyrshme për çdo qenie të gjallë dhe të vetëdijshme, por këto fotografi na dëshmojnë se edhe në momentet kur vdekjen e ke para syve ka kurajo për të buzëqeshur, transmeton Reporteri.net.


Këto fotografi zbulojnë guximin e heronjve të panjohur, të cilët të tillë, të buzëqeshur do të mbahen mend përgjithmonë.

1. Buzëqeshja e fundit

Personin në fotografi Ministria Filandeze e Mbrojtjes në  vitin 2006 e ka klasifikuar si “një agjent i panjohur i inteligjencës Sovjetike pak para ekzekutimit të tij në Finlandë në 1942”.

2. Rezistenca me buzëqeshje në fytyrë

E shkrepur në tetor të vitit 1944, kjo foto tregon Georges Blind, një anëtar i Lëvizjes Franceze të Rezistencës gjatë Luftës së Dytë Botërore. Ai qesh me të madhe përballë skuadrës së pushkatimit nazist. Teoritë janë se ai mbase mund të ketë buzëqeshur sepse pa kamerën dhe me dashje nuk pranoi të tregonte frikë para armikut, por në çdo rast ajo të lë përshtypjen e një njeriu shumë të guximshëm.

3. Banzai

Kjo foto tregon një ekuipazh të një transportuesi aeroplan japonez Zuikaku ku shihen duke ngrerë dolli në Betejën e Kepit Engaño. Më 24 tetor 1944, një sulm i rëndë ajror amerikan shkatërroi anijen.

4. Kamikazët

Siç shihet në fotografi duke mbajtur një qenush, ushtari 17-vjeçar japonez Yukio Araki ishte një djalë i ri që do të vdiste të nesërmen në një sulm kamikaz vetëvrasës.

Më 27 maj 1945, piloti i ri u nis nga Baza e Forcave Ajrore të Bansei për të sulmuar forcat e SHBA-së pranë Okinawas. Araki dyshohet se goditi aeroplanin e tij në anije amerikane, duke vrarë 66 njerëz dhe shkatërruar anijen deri në fund të luftës. /Reporteri.net