Pesë milionë amerikanë mbesin pa rrymë

Pesë milionë persona po vuajnë mungesën e energjisë elektrike pas kalimit të një tornadoje në shtetin e Ohajos, njoftuan sot autoritetet lokale dhe shërbimet meteorologjike.


”Disa pjesë të shtetit, në qendër të SHBA-së, janë gjithashtu të rrezikuara nga rritja e shpejtë e nivelit të ujit”, bën të ditur shërbimi meteorologjik kombëtar, National Weather Service.

Numri i saktë i të plagosurve është ende i pakonfirmuar, për momentin nuk ka njoftime për të vdekur.

Kalimi i tornados ka shkatërruar shtëpi dhe rrëzuar pemë në qytetin e Dayton.