Udhëheqësi i sulmeve të Sri Lankës vdiq gjatë shpërthimit

Zahran Hashimi dhe një predikues radikal vdiqën në hotelin Shangri-La në kryeqytetin Colombo.Kryengritësi i dyshuar pas sulmeve të së dielës së Pashkëve të Sri Lankës u vra në sulme, tha presidenti Maithripala Sirisena.


Sirisina tha se Zahran Hashimi dhe një predikues radikal vdiqën në hotelin Shangri-La në kryeqytetin Colombo.Ai tha se Hashimi drejtoi sulmin në një hotel turistik të popullarizuar, i shoqëruar nga një bombardues i dytë i identifikuar si “Ilham”, raporton “BBC”.

Të paktën 250 vetë vdiqën në një valë shpërthimesh të dielën, duke synuar kishat dhe hotelet në Colombo. Sirisena gjithashtu tha se shërbimet sekrete të Sri Lankës besonin se rreth 130 të dyshuar të lidhur me grupin e Shtetit Islamik (IS) ishin në vend dhe se policia gjuajti 70 të cilët ishin ende në lëvizje.