Facebook ka prezantuar pajisje të reja video chat Portal Go dhe Portal +

Rrjeti më i madh social në botë njoftoi se Portal Go ka një ekran 10 inç dhe një aparat 12 megapikselë, dhe Portali i ri + është pak më i madh dhe vjen me një ekran 14 inç.


Ata konfirmuan se Portal Go i ri do të kushtojë rreth 230, ose rreth 400 euro për Portal +, dhe se të dy pajisjet do të jenë në dispozicion më 19 tetor.

Pajisja gjithashtu ka asistentin dixhital të Amazon Alex dhe një sërë kontrollesh të intimitetit, të dizajnuara për ta bërë më të lehtë përdorimin dhe rritjen e sigurisë së pajisjes, veçanërisht informacionet personale të përdoruesve. Ai gjithashtu përfshin një mbulesë lente të integruar për mbylljen fizike të kamerës dhe mikrofonat mund të çaktivizohen nëse është e nevojshme.

Facebook filloi shitjen e pajisjeve të tij të thirrjeve video në Mbretërinë e Bashkuar në vitin 2019 për të ndihmuar anëtarët e familjes të qëndrojnë në kontakt duke përdorur aplikacione si Zoom, Facebook Messenger dhe WhatsApp.