Albulena Haxhiu takohet me ambasadorin norvegjez, flasin për marrëdhëniet mes dy vendeve

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu priti sot në takim ambasadorin e Norvegjisë, Jens Erik Grondahl, shkruan Gazeta Online “Reporteri”.


Në këtë takim ambasadori Grondahl bëri një prezantim të punës dhe përkrahjes që Ambasada norvegjeze u ka ofruar institucioneve të Kosovës dhe njoftoi më tej për angazhimin e tyre në të ardhmen.
Ambasadori e informoi më shumë ministren Haxhiu rreth Projektit për Digjitalizimin e Menaxhimit të Rasteve në Sistemin Gjyqësor.
Më pastaj shprehi përkushtimin dhe asistencën e Ambasadës ofruar Republikës së Kosovës që nga viti 2008 dhe theksoi gatishmërinë e vënë në dispozicion të ofrojnë mbështetjen e tyre ne çfarëdo që Ministria e Drejtësisë e vlerëson si të nevojshme, në kuadër të projekteve dhe ndërmarrjeve të saj.
“Ministrja shprehi mirënjohjen për angazhimin e Ambasadës norvegjeze dhe vullnetin për të bashkëpunuar në të ardhmen, si dhe e njoftoi për prioritetet e Ministrisë së Drejtësisë që kanë të bëjnë me rishikimin funksional, vetingun në sistemin e drejtësisë, luftën ndaj krimit të organizuar dhe korrupsionit, adresimin e krimeve të luftës si dhe adresimin e sfidave institucionale për rastet e dhunës në familje, dhunës në baza gjinore dhe dhunës ndaj grave.”
“Ambasadori e mirëpriti pozitivisht ftesën për bashkëpunim në këto fusha, njëherazi duke u zotuar nga të dy palët që të thellojnë edhe më tej marrëdhënien në interes të Republikës së Kosovës”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Drejtësisë.