Anëtari i LDK-së në KQZ: Përparim Rama ka dokumentacion të Kosovës, gjithçka tjetër mund të jetë vetëm gabim teknik

Zyrtari i LDK-së në KQZ, Florian Dushi ka reaguar pas lajmeve se kandidati i këtij subjekti për kryetar të Prishtinës, Përparim Rama nuk është certifikuar nga Komisioni Qendror i zgjedhjeve.


“Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, përkatësisht Zyra për Regjistrim e Certifikim, është në fazën e shqyrtimit të kërkesave të subjekteve politike e kandidatëve për certifikim. Kjo është fazë e shqyrtimit, më pas do të pasojë vendimi përfundimtar i KQZ-së për certifikim”, tha Dushi në Facebook.

Ai ka thënë se ka ndodhur një lëshim teknik, e se ekziston mundësia për evitimin e tyre.

“Në këtë fazë, lëshimet, sidomos ato teknike gjatë shqyrtimit nga ana e Zyrës janë të mundshme prandaj ekziston periudha dhe mundësia për evitimin e tyre. Madje, në këtë rast, lëshimi ka ndodhur pa fajin e kandidatit Përparim Rama i cili, ndryshe nga shumë kandidatë të tjerë, është i lindur dhe i rritur në Prishtinë, posedon dokumentacion të Republikës së Kosovës dhe plotëson të gjitha kushtet ligjore për t’u certifikuar si kandidat për Kryetar të Prishtinës”, tha ai.