Avokati Tomë Gashi: Përgjegjësit për rastin Dehari do të ndiqen penalisht

Avokati i Familjes Dehari, Tomë Gashi, thotë se të gjithë përfshirët në rastin e Astritit do të ndiqen penalisht.


Ai thotë se me rastin nuk do të merret Prokuoria e Prizrenit dhe as hetuesit që sipas tij qëllimshëm ndryshuan kahjen e hetimit, shkruan Reporteri.net.

“Ngadalë por sigurt të gjithë ata që kanë qenë të përfshirë në çfarëdo mënyre në vrasjen e Astrit Deharit, shtytjen për vrasje, fshehjen e vrasjes do të ndiqen penalisht. Rasti më nuk është në Prokurorinë në Prizren, dhe as hetuesit që e ndryshuan qëllimisht kahjen e hetimit nuk do të kenë më çasje në lëndën e aktivisitit të Lëvizjes Vetëvendosje që u vra për arsye politike”, ka shkruar avokati Gashi në Facebook.

Kujtojmë se sot Zyra e Kryeprokurorit të Shtetit ka njoftuar se Kryeprokurori i Shtetit, Aleksandër Lumezi, ka marrë vendim që rasti i Astrit Deharit, të kaloj nga Prokuroria Themelore në Prizren në juridiksion të Prokurorisë Speciale të Republikës së Kosovës.

/Reporteri.net/.