Bilall Sherifi ju kërkon të kapni lapsat dhe mbani shënim, jep një lajm të mirë për NISMËN

Sekretari i Nismës Socialdemokrate, Bilall Sherifi ka njoftuar se në bazë të të dhënave përfundimtar, koalicioni NISMA-AKR-PD e ka kaluar pragun prej 5 për qind.


Sherifi ka thënë se kjo rritje për NISMËN vjen nga 314 kutitë të cilat janë rinumëruar për shkak të formularëve me gabime për bartjen e të dhënave, shkruan Reporteri.net.

Njoftimi i plotë i Sherifit:

“Për ata që nxjerrin përfundime “shkencore” për rezultatet e zgjedhjeve të 06 tetorit 2019 duke bashkuar të dhënat e papërfunduara me të dhënat e përfunduara! Rezultati nga të dhënat preliminare për 314 kuti të cilat janë të pasqyruara në sistemin K-Votes dhe të dhënat nga rinumërimi i po ktyre 314 kutive është ky: Në K-Votes në këto 314 kuti Nisma ka pasur 5.01%, nga rinumërimi i këtyre kutive rezultati është rritur në 5.05%”, ka thënë ai.

“Dhe, mbani shënim: kjo rritje për NISMËN vjen vetëm nga 314 kutitë të cilat janë rinumëruar për shkak të formularëve me gabime për bartjen e të dhënave dhe jo për shkak të mospërputhjes të votave të kandidatëve me votat e partive! Le të shohim se çka do të na sjell rinumërimi i 530 kutive të cilat në rimumërim kanë shkuar pikërisht për shkak të mospërputhjes të votave të partive me ato të kandidatëve!”, ka shkruar ai.

Për ata që nxjerrin përfundime “shkencore” për rezultatet e zgjedhjeve të 06 tetorit 2019 duke bashkuar të dhënat e…

Publiée par Bilall Sherifi sur Jeudi 17 octobre 2019