10 qytetet më të këqija për të jetuar

Cilësia e jetës, mundësitë e punësimit dhe shërbimet publike efikase janë disa nga faktorët që i japin pikë një qyteti.

Ekspertët e “The Economist” kanë nxjerrë listën me qytetet më të këqija në botë.

Faktorë të tillë si stabiliteti, kujdesi mjekësor, kultura dhe mjedisi, arsimi dhe infrastruktura ndikojnë në indeksin e përgatitur nga media e sipërpërmendur. Mirëpo, në rastin e qyteteve më të këqija, janë marrë parasysh edhe elementë të tjerë, si episodet e luftës, dhunës dhe terrorizmit që ndodhin atje./A2CNN

Damask, Siri
Lagos (Nigeri)
Tripoli (Libi)
Algjer (Algjeri)
Karaçi (Pakistan)
Port Moresbi (Papua Guinea e Re)
Dhaka (Bangladesh)
Harare (Zimbabve)
Duala (Kamerun)
Teheran (Iran)