Brnabiq bashkëbisedon Ramën: Paqëndrueshmëria në rajon do të na thyejë kokën e të gjithëve

Kryeministrja serbe, Ana Bërnabiq tha në Londër të martën se nuk ka Serbi të qëndrueshme pa një rajon të qëndrueshëm dhe se Beogradi duhet të vazhdojë të investojë në stabilitetin rajonal.


Në fund të vizitës në Londër, ku mori pjesë në disa takime mbi forcimin ekonomik të Ballkanit Perëndimor dhe mbi marrëdhëniet në rajon, Bërnabiq i u tha gazetarëve se “ajo bisedoi me kryeministrin shqiptar Edi Rama për disa deklarata të fundit”, transmeton Klan Kosova.

“E pyeta që të ulemi dhe të shohim se ku jemi, të nënvizojmë dhe të themi se kjo nuk çon në ndonjë gjë që të ketë një rajon më të paqëndrueshëm. Kjo do t’ia thyejë kokën e të gjithëve, le të shohim se si mund të vazhdojmë të forcojmë stabilitetin rajonal dhe lidhjen”, shtoi ajo.

Shefja e ekzekutivit serb shtoi se situata në rajon sot është më e keqe se disa vite më parë, “kryesisht për shkak të lëvizjes nga Prishtina”.

“Më duhet të shoh se si të gjithë mund të kthehemi së bashku ku ishim. Para së gjithash, për shkak të lëvizjes së Prishtinës, ne jemi në një situatë më të keqe se kemi, dhe ne duhet të ishim në një situatë shumë më të mirë “, tha ajo.