Edhe Ministria serbe e Kulturës reagon për vendosjen e flamurit të Kosovës në Artanë

Mnistria e Kulturës dhe Informimit të Serbisë e ka “dënuar” vendosjen e flamurit të Kosovës në kalanë, siç pretendojnë, “serbe” të Artanës.


Edhe Ministria e Kulturës së Serbisë reagon për shkak të flamurit në Artanë
Në kumtesë të kësaj ministrie shkruan se “të ashtuquajturit organet e Prishtinës, në mungesë të trashëgimisë së vet kulturore, po e grabisin të huajën”.

Kjo ministri pretendon se “asnjë pëlhurë e ngjyrosur me domethënie të paqartë simbolike nuk mund të shërbejë për kurrfarë qëllimi tjetër përveç se të fshihet pluhuri shekullor nga margaritari i trashëgimisë shpirtërore kulturore evropiane dhe botërore”.

“Motivet për këtë sjellje paracivilizuese ndoshta duhet kërkuar në terrin e vetëdijes barbare, e cila, në mungesë të vetës, grabit identitetin dhe trashëgimin e huaj kulturore”, pretendohet në kumtesë të ministrisë, duke vazhduar se “i inkurajojnë uzurpatorët dhe organet e Prishtinës të vazhdojnë të koriten para gjithë botës, sepse me këtë vetëm e ndihmojnë Serbinë, pjesë integruese e të cilës janë dhe të cilët janë në gjendje të mashtrimit kalimtar politik”