Gjenerali amerikan: Kosova është shtëpia ime e dytë

Gjenerali i Gardës Kombëtare të Iowas, Timothy Orr, ka thënë se sa herë vjen në Kosovë vëren ndryshime pozitive.


Ai ka thënë se ka një lidhje të veçantë me Kosovën, duke e përshkruar këtë lidhje me një shprehje po aq të veçantë.

”Kosova është shtëpia ime e dytë nga Iowa dhe do ta vizitojë Kosovën sa herë të më vjen mundësia. Pas 40 vjetësh në shërbim ushtarak, për mua është koha që të kalojë në një kapitull tjetër të jetës time”, ka deklaruar ai.

Gjenerali Orr më tej ka thënë se kjo nuk do të jetë hera e fundit që do të vizitojë Kosovën dhe kjo për shkak të partneritet që kanë SHBA-të me Kosovën.