Haki Abazi merr një angazhim të ri

Deputeti Haki Abazi do të mbikëqyr punën e bërë nga ministrja Donika Gërvalla në ministrinë për Punë të Jashtme dhe Diasporë.


Haki Abazi që ka shërbyer si zv.kryeministër në Qeverinë Kurti I, nuk ka marrë asnjë post ekzekutiv në qeverinë e re Kurti II.

Ish shefi i fondacionit “Rockefeller” për Kosovë, megjithatë do të mbikëqyr punën e një komisioni shumë të rëndësishëm parlamentar.

Zëvendës i Haki Abazit në këtë komision do të jetë Xhavit Haliti, ndërsa zëvendës i dytë Branislav Nikoliq.

Avni Dehari do të jetë anëtar bashkë me Dimal Bashën, Gazmend Gjyshincajn, Fitore Pacollin, Ardiana Musliu Shoshin, Arben Gashin dhe Time Kadriajn.

Komisioni për Punë të Jashtme dhe Diasporë,  ka 11 anëtarë:
Haki Abazi, kryetar, GP – LVV,
Xhavit Haliti, zëvendëskryetar i parë, GP – PDK,
Branislav Nikolić, zëvendëskryetar i dytë, GP- SL,
Avni Dehari, anëtar, GP – LVV,
Dimal Basha, anëtar, GP – LVV,
Gazmend Gjyshinca, anëtar, GP – LVV,
Fitore Pacolli Dalipi, anëtare, GP – LVV,
Ariana Musliu-Shoshi, anëtare, GP – PDK,
Arben Gashi, anëtar, GP – LDK,
Time Kadrijaj, anëtare, GP – AAK,