Haxhiu: Dhuna ndaj grave, e papranueshme në të gjitha aspektet e saj

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu në fjalimin e saj, gjatë aktivitetit “16 Ditët e Aktivizmit kundër Dhunës me Bazë Gjinore”, që u mbajt sot nga UN Women dhe Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës, tha se dhuna ndaj grave dhe vajzave në të gjitha aspektet e saj është e papranueshme.

“U bëjë thirrje të gjithë grave dhe vajzave që dhunën mos ta durojnë e ta raportojnë në polici në numrin, 192. I bëjë thirrje policisë, prokurorisë dhe gjykata e që mos te udhëhiqen nga mendësia seksiste por ta kryejnë punën e tyre”, tha ajo.

UN Women dhe Aeroporti Ndërkombëtar i Prishtinës shënuan fillimin e fushatës “16 Ditët e Aktivizmit kundër Dhunës me Bazë Gjinore”, ku mori pjesë dhe ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu.

Si dihet dje u hap fushata globale “16 ditët e aktivizimit kundër dhunës me bazë gjinore”, organizuar për herë të parë nën drejtimin e Ministrisë së Drejtësisë.