Krasniqi: Po mendojmë për zgjedhje, nuk e kemi prioritet hyrjen në Qeveri

Deputeti i PDK-së, Memli Krasniqi, ka thënë se nuk e kanë prioritet hyrjen në Qeveri, por janë duke menduar për zgjedhje.


“Ne do të dëshironim të kishim një Qeveri minimum stabile dhe nuk e kemi preferencë Hotin prej Kurtit ose Kurtin prej Hotit, këto janë çështje që ata i kanë sjellë këtu nuk i kemi sjellë ne si PDK dhe do të luanim tonë kontrollues dhe korrektues si opozitë. Nuk kemi diskutuar për kurrfarë qeverisje, nuk kemi diskutuar për përfshirjen e PDK-së në Qeveri. Nuk mendojmë që është për neve prioritet ajo çështje dhe e dimë poashtu që do të ketë një moment kur duhet të mendojmë për zgjedhje sepse nëse gjithçka përfundon me rrjedhën më normale mandati i presidentit përfundon me gjashtë mars dhe nëse deri atë ditë nuk zgjedhjet një president i ri absolutisht duhet të shkojmë në zgjedhje brenda 25 dite”, ka thënë Krasniqi në KTV.

Ai tutje ka thënë se janë duke punuar në rikonsolidimin e PDK-së.

“Unë ju them sonte jo (për hyrje në qeveri), sepse për neve nuk figuron as në top pesë prioritetet. Për neve është shumë i rëndësishëm rikonsolidimi i PDK-së si proces e kemi pasur të filluar që nga tetori dhe normalisht na ka penguar pandemia. E tash prapë ka një angazhim të punës në terren, por ka pasur vështirësi me pas konsistencë”, është shprehur Krasniqi.