Kurti: Qeveria ime nuk është ani-serbe, kemi një ministër nga Lista Serbe në ekzekutiv

Kryeministri Albin Kurti në seancën e jashtëzakonshme që po mbahet në lidhje me referendumin serbe, ka thënë se Qeveria që ai drejton nuk është anti-serbe.

Kurti ka thënë se është Serbia ajo që është kundër Kosovës dhe përpjekjeve për progres ekonomik e për avancim në agjendën evropianë e euro-atlantike

“Qeveria jonë nuk është anti-serbe, ne kemi një ministër nga komuniteti serb, madje është kryetari i Listës Serbe, pastaj kemi edhe zëvendësministra e këshilltar. Luftimi i krimit dhe korrupsionit nuk njeh etni, dhe policët kur e luftojnë atë nuk zbatojnë urdhra të Qeverisë por të Prokurorisë. Prandaj edhe luftimi i krimit e korrupsionit që bëhet në Kosovë nuk bëhet duke pasur parasysh përkatësinë kombëtare të atyre që janë të dyshuar si të korruptuar e kriminelë. Është Serbia ajo që është kundër Kosovës dhe përpjekjeve tona për progres ekonomik e për avancim në agjendën evropianë e euro-atlantike”, ka deklaruar Kurti.