Konfirmohet takimi urgjent Macron-Thaçi-Vuçiq

Në kuadër të Forumit të Paqes në Paris, me ftesë të Presidentit të Francës, Emmanuel Macron, tani do të mbahet një takim trepalësh në mes tre presidentëve: Macron, Thaçi dhe Vuçiq.


Këtë e ka konfirmuar edhe zyra për media e presidentit Thaçi.

“Po, në margjina të Forumit të Paqes në Paris, me ftesë të presidentit Macron, tash në orën 12:45 do të mbahet një takim trepalësh në mes të presidentit Macron, presidentit Thaçi dhe presidentit serb Aleksandër Vuçiq”, ka konfirmuar zyra për media e presidentit Thaçi.

Kujtojmë se Macron mbrëmë është takuar me të dy presidentët e të dyja vendeve. Presidenti Thaçi pas takimit u shpreh se Kosova është e vullnetshme dhe e gatshme për marrëveshje paqësore me Serbinë.

Macron vazhdimisht ka deklaruar qëllimin e tij për të përfshirë Francën më drejtpërdrejt në dialogun e bllokuar Beograd-Prishtinë. /Reporteri.net