L’Express shkruan rreth vizitës së Macronit në Serbi, tema kryesore do të jetë dialogu me Kosovën

Presidenti francez, Emmanuel Macron të hënën pritet të qëndrojnë për një vizitë dy ditore në Serbi.


Numri një i Francës, sipas mediumeve të Parisit, do të tentoj të rivendosë lidhjet e dikurshme mes Francës dhe Serbisë.

L’Expres shkruan se vitet e fundit marrëdhëniet mes dy shteteve kishin hasur në pengesa të shumta.

Macron në Serbi do të takohet me presidentin, Aleksander Vuçiq.

Sipas mediave franceze, tema kryesore e diskutimit do të jetë dialogu me Kosovën.

Po ashtu temë me peshë do të jenë edhe anëtarësimi i Serbisë në BE.

Kjo do të jetë vizita e parë e një presidenti francez në Serbi që nga viti 2001 kur Jacques Chirac kishte vizituar Beogradin.