Ministri Vitia jep detaje nga gjendja e të infektuarve me koronavirus

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, në një konferencë për media deklaroi se deri më sot në Kosovës përmes laboratorit të mikrobiologjisë molekulare të ISHPK-sëku janë testuar 237 mostra me COVID-9 dhe 17 prej tyre kanë rezultuar pozitive.


Gjendja e të prekurve është stabile, me përjashtim prej njërit nga pacientët që kohë pas kohe po asistohet me oksigjeno-terapi dhe pacientët tjerë po marrin një trajtim mjekësor mbështetës.

Dy nga të hospitalizuarit janë liruar në shtëpi në gjendje stabile dhe do të qëderojnë në vetë karantinë.