Në QKUK dhe spitale rajonale po trajtohen 900 pacientë m coronavirus, 707 nga ta në oksigjenoterapi

Bazuar në raportin e datës 1 prill 2021, në Shërbimin Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës janë duke u trajtuar 900 pacientë.


Në raport thuhet se 749 janë të konfirmuar me Sars-Cov-2 pozitivë, 33 pacientë janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 707 janë nën asistim të oksigjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 364 pacientë

15 prej tyre në gjendje të rënduar

323 të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë

320 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas klinikave

Klinika Infektive 115 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive) 85 pacientë

Klinika Infektive III ( Interno) 49 pacientë

Klinika e Pulmologjisë me 86 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 15 pacientë

Klinika e Pediatrisë, 11 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 3 pacientë

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 536 pacientët

18 prej tyre në gjendje të rënduar

433 të konfirmuar pozitivë

387 me oksigjeno-terapi

Numri i pacientëve të shtrirë sipas spitaleve të përgjithshme

Spitali i Prizrenit,122 pacientë

Spitali i Gjakovës,95 pacientë

Spitali i Pejës , 83 pacientë

Spitali i Gjilanit, 106 pacientë

Spitali i Ferizajt, 66 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 42 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 22 pacientë.