×
 • Lajme
 • Lajme

  Ngrihet padi për të kontestuar lejen ujore për Hidrocentralin “Lepenci 3”

  Reporteri
  30 Dhjetor 2021 | 14:52

  Organizatat GLPS dhe OJQ Gjethi kanë përgatitur padi për konflikt administrativ për të kontestuar lejen ujore dhe lejen mjedisore për Hidrocentralin Lepenci 3 në Kaçanik të lëshuara nga Ministria e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës.

  Ku rast është vazhdimësi e rasteve strategjike të cilat qendra i dërgon në Gjykatë, e që kanë të bëjnë me cenimin e të drejtës së qytetarëve për ambient të pastër dhe të shëndetshëm.

  “Qendra i ngrit në gjykatë rastet e mjeteve tjera juridike synon t’i rregullojë këto shkelje, si dhe në të njëjtën kohë synon të ngritë vetëdijen qytetare për probleme të caktuara në sistemin tonë. I tillë është edhe rasti i ndërtimit të Hidrocentralit Lepenci 3 në Kaçanik. HC Lepenci 3 është një nga dy hidrocentralet të ndërtuara nga kompania ‘Hidroenergjia’ SH.P.K. në komunën e Kaçanikut si dhe një nga disa hidrocentralet që planifikohen të ndërtohen në këtë komunë. Procedura e cila u ka paraprirë lëshimit të lejeve dhe licencave për Hidrocentralin Lepenci 3 ka qenë jotransparente dhe ka përjashtuar tërësisht publikun nga vendimmarrja”, është thënë nga organizatat.

  Shpërndaje:
  Të ngjashme
  Të ngjashme

  © Reporteri (R Media L.L.C.), 2019-2024. Të gjitha të drejtat e rezervuara.

  Linku i lajmit u kopjua!