Para disa dite rekomandoi qytetarët të dalin në parqe, tash e kërkon të kundërtën

Drejtori i IKSHPK’së, Naser Ramadani, ka thënë në emisionin Pressing në T7 se rekomandimet e Institutit kishin qenë të duhurat, dhe që ne Kosova mund të ndalet shpërndarja e virusit nëse qytetarët i binden urdhërave të Qeverisë që të ndalin lëvizjet dhe daljet e panevojshme.


”Kemi një risi, tani po kontrollojmë ata që kanë ardhë në aeroport dhe po shkojmë në kokën problemit duke kontrolluar ata që po e shpërndajnë dhe rrethin.”

‘’Është gati e pamundur që kjo vatër e infeksionit të vazhdojë të shpërndahet nese vazhdojme keshtu. Personi i parë e dimë që ka ardhë nga italia dhe nuk e ka ditur normalisht që është i sëmurë. Ashtu ai e ka shpërndarë në familje. Duhet ta kuptjmë që jemi në një fillim të epidemisë, por në realitet e dimë që jemi dy muaj e gjysmë prej rasteve të para në Kinë. Numri total i testeve të kryera është 284. Një karakteristikë është që e kemi vonuar ardhjen e virusit, dhe këtu është puna e institutit dhe masave që kemi marrë. Prej 1 janarit kemi ngritur nivelin e vigjilencës kur u rritë rreziku në Kinë. Kulmin e epidemisë mund të paramendohet që do të jetë një muaj deri një muaj e gjysmë.’’, thotë ai.

Ai shton se dalja e qytetarëve në parqe nuk është aspak adekuate, dhe që duhet të ndalen që të mos bëhemi vatër e epidemisë.

Mirëpo, para disa dite mjeku, Ramadani, tha se qytetarët mund të dalin në natyrë pasi që është koha e mirë dhe si rezultat i kësaj e mundim koronavirusin

“Po, ne kemi rekomanduar 2 metra distancë mes njëri tjetrit, ashtu siç jemi edhe ne tash. Por koha është e mirë dhe njerëzit mund të dalin në natyrë. Virusi nuk qëndron në ajër”,ka deklaruar ai.