Pas arrestimit Nasim Haradinaj është dërguar në zyrat e EULEX-it në Kosovë

Nënkryetari OVL-UÇK-së, Nasim Haradinaj është dërguar në zyrat e EULEX-it, të cilat ndodhen Kosovë.


Haradinaj, momentalisht është duke u intervistuar nga hetuesit e Gjykatës Speciale.

Ai është dërguar atje rreth orës 16:50 derisa ishte duke u futur në një medium kosovar për të dhënë intervistë.

Haradinaj ishte përcjellur me tri vetura të Policisë së Kosovës në këto zyra, pasi kishte refuzuar bashkëpunimin me zyrtarët e EULEX-it.

“Nuk shkoj me ta, vetëm me policinë e Kosovës”, ka thënë Haradinaj në momentin e arrestimit.

Bastisja në zyret e OVL-UÇK-së është duke vazhduar ende, fillimisht u arrestua kryetari, Hysni Gucati i cili është nisur për në Hagë e pastaj nënkryetari i kësaj organizate, Nasim Haradinaj.

Brenda zyrave është duke qëndruar tash e 8 orë, avokati Tomë Gashi, i cili përfaqëson veteranët e OVL e UÇK-së, pas zhvillimeve të fundit me Gjykatën Speciale dhe dosjet që arritën në selinë e tyre.