Prokuroria Speciale shënjestron tri raste për vepra penale, përfshihen 48 persona

Prokuroria Speciale ka shënjestruar tri raste të reja për vepra të ndryshme penale, ku janë të përfshirë 48 persona, shkruan Reporteri.net.


Lajmin e ka bërë të ditur vetë Prokuroria, përmes një komunikate për media.

Në rastin e parë të shënjestruar janë të përfshirë 17 persona, për veprat penale “Importi, eksporti, furnizimi, transportimi, prodhimi, këmbimi, ndërmjetësimi ose shitja e paautorizuar e armëve apo materieve plasëse”,  dhe “Pjesëmarrja ose organizimi i grupit kriminal të organizuar”.

Në rastin e dytë i shënjestruar janë të përfshirë nëntë persona për veprat penale “Krim i organizuar”, lidhur me veprën penale “Blerje, posedim, shpërndarje dhe shitje të paautorizuar të narkotikeve të rrezikshëm dhe substancave psikotropike”.

Ndërkohë, në rastin e tretë janë të përfshirë 22 persona, për veprat penale “Marrje ryshfeti” dhe “Keqpërdorim i detyrës zyrtare apo autoritetit zyrtar”.