Qeveria e Kosovës tregon se çfarë u diskutua në takimin Kurti-Borrell

Në kuadër të vizitës zyrtare në Bruksel, Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, u prit në takim nga Josep Borrell, Përfaqësues i lartë i Bashkimit Evropian për Politikë të Jashtme dhe Çështje të Sigurisë, njëherësh nënkryetar i Komisionit Evropian. Në takim u bisedua për çështje bilaterale, zhvillimet në rajon, dhe për dialogun Kosovë-Serbi.


Në këtë takim, në kuadër të vizitës së parë jashtë vendit, delegacioni i Kosovës i prirë nga kryeministri Kurti, shprehu përkushtimin për reforma të thella në vend dhe integrim evropian.

Kryeministri Kurti theksoi nevojën për mbështetje nga Bashkimi Evropian për Qeverinë e Kosovës në zbatimin e programit të saj në të gjitha fushat, përfshirë këtu edhe përpjekjet për të luftuar suksesshëm pandeminë COVID-19 dhe sigurimin e dozave të reja të vaksinave.

Ai tha që Kosova e sheh Bashkimin Evropian, jo vetëm si strukturë institucionale por edhe vlerë historike parimore dhe vizion progresiv për të ardhmen.

Kryeministri Kurti ritheksoi se orientimi i Kosovës për BE dhe NATO është i qartë dhe pa alternativë.

“Përfaqësuesi i Lartë Borrell u shpreh i kënaqur me vizitën e kryeministrit Kurti, dhe e falënderoi që ka zgjedhur Brukselin për vizitën e parë zyrtare të tij, pas marrjes së detyrës së kryeministrit.

Ai e përgëzoi për mandatin e fuqishëm dhe besimin e madh që ka marrë nga qytetarët e Republikës së Kosovës dhe uroi që me këtë mandat dhe besim ta afrojë Kosovën me Bashkimin Evropian.

Përfaqësuesi i Lartë Borrell tha se Kosova dhe qeveria e saj mund të llogarisin në përkrahjen e Bashkimit Evropian, i cili është një nga mbështetësit më të mëdhenj të Kosovës”, njofton ZKM.