Qeveria ndan 124 mijë euro për shtatoren e Adem Demaçit në Prishtinë

Qeveria e Kosovës pas një viti që ka marrë vendim për ngritjen e shtatores së veprimtarit Adem Demaçi, ka nisur procedurat për realizimin e kësaj të fundit.


Tashmë është hapur tenderi për projektimin e shtatores së veprimtarit të çështjes shqiptare, Adem Demaçi, e cila do të vendoset te rrethrrotullimi i spitalit në Prishtinë.

Në njoftimin e bërë publik në faqen zyrtare të Komisionit Rregullativ të Prokurimit Publik janë cekur edhe kushtet e pjesëmarrjes për konkursin e projektit me titull “Ndërtimi i shtatores së Adem Demaçit” .

Por aty nuk është bërë e ditur shuma që zyra e kryeministrit Haradinaj ka planifikuar të shpenzoj në këtë shtatore.

E afati i fundit për pranimin e projekteve është data 17 korrik 2019.

Ndërsa shkrimtari Ilir Muharremi përmes rrjetit social Facebook ka bërë të ditur shumën që është ndarë për ketë shtatore.

‘124 mijë euro është shuma që është ndarë nga Qeveria për shtatoren e Adem Demacit. E mira e kësaj është që skulptoret duhet ti nënshtrohen konkursit dhe shpresoj të fitoj buceta më e mirë. Mos harroni krijojeni shpirtin dhe karakterin origjinal të Demacit sepse jemi bërë gaz me skulptura qesharake.’, prononcoi ai.

Arbresh.info gjatë të hënës ka provuar të kontaktoj me djalin e veprimtarit Demaçi, Shqiptar Demaçi por nuk ka arritur të marrë përgjigje.

Ndërsa nga zyra e kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj kanë thënë se shtatorja do të jetë katër metra.

Jahja Lluka, këshilltar i kryeministrit i cili është edhe anëtarë i Komisionit të krijuar për monitorimin e vendosjes së shtatores ka konfirmuar gjithashtu përfundimin e afatit.

“Konkursi është publik deri më 17 të muajit të ardhshëm do të kenë mundësi autorët të aplikojnë dhe do të bëhet përzgjedhja. Do të jetë katër metra i gjatë dhe do të vendoset në parkun ‘Adem Demaçi’ te rreth rrotullimi”, ka thënë ai.

Lluka ka shtuar gjithashtu se komuna e Prishtinës do të merret me përgatitjen e projektit për ambientit rreth shtatores.

Qeveria e Kosovës pasi një viti që ka mrrë vendim për ngritjen e shtatores së veprimtarit Adem Gemaçi, ka nisur procedurat për realizimin e kësaj të fundit.

Tashmë është hapur tenderi për projektimin e shtatores së veprimtarit të çështjes shqiptare, Adem Demaçi, e cila do të vendoset tek rrethrrotullimi i spitalit në Prishtinë.

Në njoftimin e bërë publik në faqen zyrtare të Komisionit Rregullativ të Prokurimit Publik janë cekur edhe kushtet e pjesëmarrjes për konkursin e projektit me titull “Ndërtimi i shtatores së Adem Demaçit” .

Por aty nuk është bërë e ditur shuma që zyra e kryeministrit Haradinaj ka planifikuar të shpenzoj në këtë shtatore.

E afati i fundit për pranimin e projekteve është data 17 korrik 2019.

Arbresh.info gjatë të hënën ka provuar të kontaktoj me djalin e veprimtarit Demaçi, Shqiptar Demaçi por nuk ka arritur të marrë përgjigje.

Ndërsa nga zyra e kryeministrit të Kosovës, Ramush Haradinaj kanë thënë se shtatorja do të jetë katër metra.

Jahja Lluka, këshilltar i kryeministrit i cili është edhe anëtarë i Komisionit të krijuar për monitorimin e vendosjes së shtatores ka konfirmuar gjithashtu përfundimin e afatit.

“Konkursi është publik deri më 17 të muajit të ardhshëm do të kenë mundësi autorët të aplikojnë dhe do të bëhet përzgjedhja. Do të jetë katër metra i gjatë dhe do të vendoset në parkun ‘Adem Demaçi’ te rreth rrotullimi”, ka thënë ai.

Lluka ka shtuar gjithashtu se komuna e Prishtinës do të merret me përgatitjen e projektit për ambientit rreth shtatores.