Rasti “Karaçeva”, arrestohen edhe 22 persona

Ka shkuar në 59 numri i të arrestuarve që lidhen me rastin “Karaçeva”. Në 24 orët e fundit janë arrestuar edhe 22 persona gjatë aksionit për përfshirje në kontrabandim të mallrave dhe bixhoz të paligjshëm, ka bërë të ditur kryeprokurori i Gjilanit, Jetish Maloku.


Ai tha se janë kryer urdhër kontrolle në shtatë qytete të Kosovës.

“Është zhvilluar një operacion në tërë territorin e Kosovës, konkretisht Ferizajit, Prizrenit, Gjilanit, Pejës, Suharekës, Podujevës dhe Vitisë. Ky ka qenë vazhdimësi i operacionit në Karaçevë dhe rajoneve tjera. Janë ndaluar 22 persona për 48 orë, që dyshohen për aktivitete kriminale. Ndaj tyre brenda afatit ligjor do kërkohen masat për sigurimin e pandehurve nga Gjykata në Gjilan. Gjithsej numri i personale të ndaluar që nga fillimi aksionit janë 59 të dyshuar”, tha ai.

Majori Zejnullah Serdulli nga Policia e Kosovës tha se “është ushtruar urdhërkontroll në 11 lokacione që lidhen me subjekte ekonomike dhe 17 lokacione që lidhen me persona fizikë”, duke shtuar se janë siguruar edhe dëshmi nga to.

“Janë sekuestruar sasi e konsiderueshme e gjedheve, armëve, sendeve, artikujve të dëmshme ushqimore dhe mjete që janë përdorur për kryerje të veprimeve ilegale”, tha ai.

Më 18 shtator në Karaçevë të Kamenicës ishin arrestuar dhjetëra persona për bixhoz të paligjshëm e kontrabandim me mallra. Në arsyetimin që Prokuroria kishte bërë në kërkesën për paraburgimin e tyre, ishte thënë se ndër tjerash këta persona, në mesin e të cilëve pati edhe policë, dyshoheshin edhe për kontrabandim me gjedhe të sëmura që kishin hyrë nga Serbia.