Rreth 20 persona, përfshirë Thaçin, do të intervistohen në Kuvend rreth Telekomit

Rreth 20 persona janë propozuar për të dëshmuar në Komisionin parlamentar për hetim në PTK dhe Vala. Aty përfshihet edhe Hashim Thaçi, i cili ishte kryeministër kur u lidhën disa nga kontratat kryesore në këtë ndërmarrje.  


Edhe kryeministri Ramush Haradinaj, i prijnë listës së personave të cilët pritet të intervistohen gjatë javëve në vazhdim nga Komisioni hetimor parlamentar, në lidhje me gjendjen në PTK dhe Vala.

Në mbledhjen e së martës, ky komision ka shqyrtuar dhe miratuar listën e dëshmitarëve që do të dëgjohen.

Në këtë listë janë të përfshirë ministra, ish-ministra, ish-krerët e Bordit të PTK dhe anëtarët e tanishëm të këtij bordi, përfshirë edhe Osman Ejupin, i cili ishte dorëhequr për punësimin e fëmijëve të tij në këtë ndërmarrje publike.

Në mbledhje, Albulena Haxhiu nga Vetëvendosje, ngriti shqetësimin për kërcënimet e fundit, siç tha ajo, nga Blerim Devolli dhe ‘Z-mobile’, për zbatimin e vendimit të Arbitrazhit, me të cilin parashihet që Telekomi t’ia paguajë Z-Mobile-it rreth 26 milionë euro, raporton ktv.

Por, ky propozim u kërkua që të kalojë përmes Zyrës Ligjore të Kuvendit. Derisa u kërkua edhe një seancë e jashtëzakonshme për këtë çështje.

Ndërsa deputeti Bekim Haxhiu, ka theksuar se duhet të nxirret i gjithë procesverbali gjatë nënshkrimit të kontratës me Z-Mobile-in, e pastaj të bëhet intervistimi i dëshmitarëve. Ky komision ishte formuar për ta hetuar gjendjen e rëndë financiare në Telekom dhe Vala.

Kujtojmë se Kuvendi i Kosovës më 14 maj do të mbajë seancë të jashtëzakonshme për Telekomin me kërkesë kryesore që mos t’i vazhdohet sërish kontrata Z-Mobile e cila skandon në muajin qershor.

Ndryshe Bedri Istrefi, kryeshef ekzekutiv i Telekomit, sot ka kërkuar ndihmën e politikës, pozitës e opozitës, që të ndërmarrin hapa për shpëtimin e Telekomit, derisa ka paralajmëruar edhe protesta për shkak të kësaj krize.